Team

Ontmoet Ons Team: Joep Kolijn, ervaren psychomotorisch therapeut; Deborah Spalter, toegewijde kinder- en jeugdpsychiater; en Antoinette van de Ven, onze drijvende kracht. Samen voor uw welzijn bij PraktijkVENA.nl.

 Antoinette van de Ven

Pedagoog, GZ-Psycholoog praktijkhouder

Bij Praktijk VENA zijn we bevoorrecht om samen te werken met Antoinette van de Ven, die niet alleen een onmisbare expert is in haar vakgebied, maar ook de trotse praktijkhouder van Praktijk VENA.

Educatieve Achtergrond: Antoinette heeft een solide educatieve achtergrond: Ze studeerde Pedagogische Wetenschappen met een differentiatie in verstandelijk gehandicapten aan de Radboud Universiteit te Nijmegen van 1994-1998. Daarnaast rondde ze Atheneum A af aan het Maaslandcollege te Oss van 1988-1994.

Professionele Registraties: Antoinette is erkend als NVO orthopedagoog-generalist en is geregistreerd Gezondheidszorg-psycholoog met BIG-nummer 89063004225.

Rijke Werkervaring: Haar carrière overspant verschillende instellingen en specialismen. Sinds 2013 is ze zelfstandig ondernemer bij Praktijk VENA te Nuenen, waar ze gezinnen ondersteunt. Van 2018-2020 werkte ze als GZ-psycholoog bij Stichting Omnia Jeugdzorg te Eindhoven, met een focus op culturele diversiteit. Ze heeft waardevolle ervaring opgedaan bij Kempenhaeghe, Psychologisch Centrum Lambertushof, Viataal (nu Kentalis), en vele andere.

Voortdurende Professionele Ontwikkeling: Antoinette gelooft sterk in levenslang leren. Ze heeft verschillende cursussen en trainingen gevolgd over thema’s als gehechtheid, cognitieve gedragstherapie, EMDR, neuropsychologie, en nog veel meer. Ze is gecertificeerd in diverse therapieën en methodieken, waarmee ze haar cliënten de beste zorg biedt.

Bijdrage aan de Gemeenschap: Van 2009-2012 leverde Antoinette een bijdrage aan de professionele gemeenschap als bestuurslid van de sectie ‘Het Jonge Kind’ van NIP.

Bij Praktijk VENA staat Antoinette klaar om haar diepgaande kennis en ervaring toe te passen ten behoeve van haar cliënten. Als praktijkhouder en professional zorgt ze ervoor dat de diensten van Praktijk VENA van de hoogste kwaliteit zijn, en is ze een essentiële pijler binnen ons team.

 

 

Joep Kolijn

Psychomotorisch therapeut

Bij Praktijk VENA zijn we er trots op dat we Joep Kolijn sinds 2020 in ons team hebben. Joep brengt een schat aan ervaring en kennis met zich mee op het gebied van Psychomotorische Therapie (PMT).

Docent aan de HAN: Sinds 2019 is Joep tevens actief als docent op de opleiding Psychomotorische Therapie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Zijn rol als docent stelt hem in staat om zijn praktische kennis en ervaring door te geven aan de volgende generatie therapeuten, waarbij hij de nadruk legt op het combineren van theoretische kennis met hands-on ervaring.

Ervaring bij De Woenselse Poort: Van juni 2006 tot december 2014 was Joep actief als psychomotorisch therapeut binnen het forensisch kader bij De Woenselse Poort. Hier heeft hij zich niet alleen onderscheiden in de kernaspecten van PMT, maar heeft hij zich ook verder ontwikkeld richting eHealth, een belangrijk hulpmiddel in de moderne gezondheidszorg. Zijn innovatieve benadering zorgde voor een holistische behandelingsstrategie die zowel traditionele als moderne therapiebenaderingen integreerde.

Educatieve Achtergrond: Joep heeft zijn master in Psychomotorische Therapie afgerond aan de gerenommeerde Hogeschool Windesheim. Deze academische achtergrond, gecombineerd met zijn jarenlange praktijkervaring, stelt hem in staat om een op maat gemaakte therapieaanpak te bieden die afgestemd is op de unieke behoeften van elke cliënt.

Eerdere Werkervaring: Voordat hij zich bij Praktijk VENA aansloot, was Joep ook werkzaam als psychomotorisch therapeut bij het Amphia Ziekenhuis van januari 2002 tot mei 2006. Zijn jarenlange ervaring in verschillende zorgomgevingen geeft hem een diep inzicht in de diverse behoeften en uitdagingen waarmee cliënten te maken kunnen hebben.

Bij Praktijk VENA is Joep een onmisbare kracht, die met zijn uitgebreide kennis en ervaring bijdraagt aan ons doel om hoogwaardige zorg en therapie te bieden. Met zijn passie voor het vak en zijn toewijding aan het welzijn van de cliënt is hij een waardevolle aanwinst voor ons team.

 

Deborah Spalter

kinder- en jeugdpsychiater

Bij Praktijk VENA hebben we het privilege om samen te werken met Deborah Spalter, een toonaangevende kinder- en jeugdpsychiater die een waardevolle aanvulling is op ons team.

Expertise: Als gespecialiseerde kinder- en jeugdpsychiater brengt Deborah Spalter een diepgaande expertise mee in het begrijpen en behandelen van psychische aandoeningen bij kinderen en adolescenten. Haar deskundigheid is essentieel voor het diagnosticeren en ontwikkelen van behandelplannen, afgestemd op de individuele behoeften van elk kind.

Rol in Medicatie: Bij sommige gevallen waar medicatie als een noodzakelijke interventie wordt beschouwd, wordt Deborah ingeschakeld om haar deskundig advies te geven. Haar kennis en ervaring in de farmacologische behandeling zorgen ervoor dat onze jonge cliënten de meest effectieve en veilige medicamenteuze behandeling krijgen.

Toewijding aan Zorg: Deborah’s toewijding aan haar vak gaat verder dan alleen klinische uitmuntendheid. Ze is diep betrokken bij het welzijn van haar cliënten en streeft ernaar om een omgeving van begrip en ondersteuning te creëren waarin kinderen en jongeren zich gehoord en gewaardeerd voelen.

Bij Praktijk VENA staat Deborah klaar om kinderen en jongeren de beste psychiatrische zorg te bieden. Haar bijdrage versterkt onze missie om hoogwaardige en holistische zorg te leveren aan alle cliënten.